Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ιστορικές αλήθειες και ανακρίβιες.............

Ο Μακάριος Δορυσιώτης είναι γαμπρός του Ανδρέα Άππιου απο την Κάτω Ζώδια.Eίναι ερευνητής και συγγραφέας ιστορικών βιβλίων. Το περιεχόμενο των βιβλίων του έχει χαρακτηριστεί ως ανακριβείς και αμφίβολο.  . 

KATHIMERINI.COM.CY>POLITICS BLOGSPOT 31/08/2014

Διπλωματικό σκάνδαλο προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Μακάριου Δρουσιώτη στο τελευταίο του βιβλίο για την εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων στο πραξικόπημα και την εισβολή. Η δυσαρέσκεια των Ρώσων είναι τόσο μεγάλη που ζήτησαν και είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο ενώ εξέδωσαν και ανακοίνωση! Ναι επίσημη ανακοίνωση της Ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο αναφέρεται στις "εμμονές" του Μακάριου Δρουσιώτη. Ούτε πληρωμένη διαφήμιση του βιβλίου να ήταν η όλη ιστορία...
Η κατάληξη της ανακοίνωσης της πρεσβείας αναφέρει: "Τα αίτια του συγγραφέα είναι ολοφάνερα και δεν μας απασχολούν. Το μόνο που μας ενοχλεί σε σχέση με το άκρως χαμηλού επιστημονικού επιπέδου και απαράδεκτο πολιτικά βιβλίο του είναι το γεγονός που δεν γράφτηκε από έναν ερασιτέχνη γραφομανή, αλλά από ειδικό συνεργάτη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι τυχαίο;" Αυτό το "είναι τυχαίο;" μπήκε τυχαία; Γιατί δεν μου φαίνεται καθόλου διπλωματική φράση... Ούτε και τα υπόλοιπα για να είμαι ειλικρινής!
Προωσπικά πιστεύω ότι μετά απ' όλ' αυτά - και την επίσημη δήλωση - απάντηση του Νίκαρου για το θέμα - ο Δρουσιώτης δικαιούται να νιώθει ολίγον Έντουαρντ Σνόουντεν! Με δύο μεγάλες διαφορές όμως: 1. Οι "αποκαλύψεις" Δρουσιώτη δεν έχουν καμιά σχέση με τις αποκαλύψεις Σνόουντεν. 2. Ο Δρουσιώτης ούτε στο όνειρο του δεν μπορεί να δει την Μόσχα ως ένα μελλοντικό καταφύγιο... Μπορεί όμως μια χαρά να ζει και να αρθρογραφεί στις Βρυξέλλες όπου σύντομα αναμένεται να μεταναστεύσει συνοδεύοντας τον νέο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη.  

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ Σήμερα 28/08/2014



Για Ένα Βιβλίο

Ενόχληση Ρωσικής πρεσβείας με θέσεις του Μακάριου Δρουσιώτη - Αποστάσεις τηρεί η κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές στο Ρώσο Πρέσβη στη Λευκωσία ότι οι απόψεις του οποιουδήποτε ερευνητή ούτε τον δεσμεύουν ούτε τον εκφράζουν, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη αναφορικά με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο σε σχέση με τα όσα αναφέρει σε βιβλίο του ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Όπως σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης, αναφορικά με την ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον Τύπο, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να δηλώσει πως σε συνάντησή του με το Ρώσο Πρέσβη στη Λευκωσία, ύστερα από την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου του Μακάριου Δρουσιώτη, του κατέστησε σαφές ότι οι απόψεις του οποιουδήποτε ερευνητή ούτε δεσμεύουν ούτε εκφράζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".


"Οι θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι της πολιτικής αρχών της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας είναι καλά γνωστές μέσα από κατ’ επανάληψη δηλώσεις ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών προς τη φίλη χώρα και ως εκ τούτου σε κανένα δεν επιτρέπεται να συνδέει θέσεις ή απόψεις που ελεύθερα εκφράζονται στο πλαίσιο της επιστημονικής έρευνας, με τις επίσημες θέσεις της Δημοκρατίας", επισημαίνεται στη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 


Ο Μακάριος Δρουσιώτης έκανε δώρο δυο βιβλία στον Άντρο Κυπριανού. Το ένα εκείνο που προωθούσε με την Χαραυγή το ΑΚΕΛ και το πρόσφατο με φάκελο υπό την ένδειξη «Κυπριακή Δημοκρατία». Στην επιστολή έγραφε: «Για να θυμάσαι. Διάλεξε πότε ήμουν καλός ιστορικός.»






>>>ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ σελιδα www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: