Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Οι Μορφίτες δεν ξεχνούν την πόλη τους


Εκδηλώσεις μνήμης της κατεχόμενης Μόρφου την ερχόμενη Πέμπτη
Σαράντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή, οι Μορφίτες όπως και κάθε χρόνο διατρανώνουν ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουν την πόλη τους, προσβλέποντας στην ημέρα της επιστροφής.
Με διάφορες εκδηλώσεις αύριο οι Μορφίτες θα δώσουν την υπόσχεση ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα ξεχάσουν την κατεχόμενη τους πόλη.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα, αύριο στις 9 το πρωί αντιπροσωπεία του Δήμου θα επισκεφθεί την αμερικανική Πρεσβεία όπου θα επιδώσει ψήφισμα. Επίδοση ψηφισμάτων θα γίνει και στις υπόλοιπες πρεσβείες χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Επίδοση ψηφίσματος θα γίνει και στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο καθώς και στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Επίσης από τις 8 το πρωί θα είναι ανοικτή έκθεση στο άνοιγμα Λήδρας-Ονασιγόρου με εκθέματα από τη σύληση και καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα.
Στις 7 το βράδυ αύριο στην εκκλησία της Φανερωμένης θα γίνει μνημόσυνο πεσόντων, δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων προϊσταμένου του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Πίττας είπε πως “σίγουρα 40 χρόνια προσφυγιάς και μακριά από την αγαπημένη μας πόλη διαπιστώνουμε την τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία και καταδικάζουμε την παράνομη κατοχή της πόλης μας με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. Διαπιστώνουμε μια ένοχη σιωπή των ισχυρών της γης και κυρίως της ΕΕ της οποίας είμαστε πλήρως μέλος κι αυτή η κατάσταση πλέον δεν μπορεί να εξακολουθήσει, με την τουρκική πλευρά να εκμεταλλεύεται το διάλογο, γιατί διάλογος δεν γίνεται όταν δεν συζητούνται όλα τα θέματα. Εξυπηρετεί το στόχο για μονιμοποίηση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και προσπάθεια για αναγνώριση του ψευδοκράτους”.
Ανέφερε ακόμα ότι η αντικατοχική πορεία των Μορφιτών θα γίνει φέτος στις 12 Οκτωβρίου παρουσία ξένων επισήμων, Βρετανών βουλευτών και ευρωβουλευτών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: