Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Μνήμες Αμμοχώστου 1974


40 χρόνια παο τον Αττίλα 2 και την ολοκλήρωση του δράματος της εισβολής. Η μέρα που η Αμμόχωστος και τα Βαρώσια εγκαταλήφθηκαν απο τους νόμιμους κατοίκους για τελευταία φορά, με ένα μήνυμα "αγνώστου" προελέυσεως και ουσιαστικά την παράδοση της πόλης στους Τούρκους. Η ολοκλήρωση του Αττίλα 2 βρίσκει την Τουρκία με 37% του εδάφους και τους "αδελφους" τουρκοκύπριους να μετακινούνται απο τον φτωχότερο νότο στο πλουσιότερο και αναπτυγμένο βορρά. 

Πρίν το 974 η πόλη της Αμμοχωστού αποτελούσε κύριο τουριστικο προορισμό και το κύριο λιμάνι της νήσου.
Αφου λεηλατήθηκε και καταστράφηκε, απο το 1974 και μέχρι σήμερα η Αμμόχωστος χαρακτηρίζεται πόλη φάντασμα σφραγισμένη και βυθισμένη στο πέρας του χρόνου. Ορολογία που ανήκει στο Σουηδό δημοσιογράφο που επισκέφτηκε την πόλη ως μέρος αποσπάσματος της UNFICIP. Χωρίς πρόσβαση και τα κτήρια να παραμένουν ως ήταν τότε καρτερά μαρτυρικά βουβή. 




Η Αμμόχωστος υπήρξε ένα "δώρο" των σιωνιστών στην Τουρκία, καθότι δεν υπήρξε ποτέ μέρος των αρχικών σχεδιών της απόβασης. Απο το 1074 μέχρι και σήμερα τα "Βαρώσια" χρησιμοποιούνται ως μοχλός διαπραγμάτευσης και Μ.Ο.Ε. με το άνοιγμα της κλειστή περιοχής των Βαρωσίων. 

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ



Για όσους δεν ξεχνούν, για όσους δεν θα περάσουν αυτές τις μέρες στα κατεχόμενα για φαγοπότη ή για shopping  ή στις παραλίες οι μνήμες είναι άσβεστες. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: