Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ



Όταν ακούτε στις ειδήσεις και σε δημόσιο διάλογο τους πολιτικούς του σήμερα και κόμματα να μιλάνε για Δ.Δ.Ο. (Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία) και οι εραστές της Δ.Δ.Ο. να την αναφέρουν κατά λέξη στην προσπάθεια τους να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της Δ.Δ.Ο. και να προβάλουν το πραγματισμό αυτού του συμβιβασμού που λένε ότι είναι απότοκο συμφωνιών του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου, μην απελπίζεστε. Απο όλες τις περιστάσεις η δημιουργία ενός ομοσπονδιακού μορφώματος σε μια μικρή χώρα με πλυθησμό κάτο του 1 εκατ. περιέχει κινδύνους. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος της Τουρκίας η διχοτόμηση γιατί αν ήταν μέχρι τώρα θα είχε ήδη γίνει. Ο στόχος της είναι η εδραιώση της στο νησί και η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής που σταδιακά θα της δώσει πλήρη κυριαρχία στην νήσο.

Απλά να θυμάστε ότι η ιστορία είναι εκεί και μας θυμίζει ότι ουδέποτε ο λαός της Κύπρου ή ο Μιχάλης Χριστοδούλου Μούσκος ενστερνίστηκε η μιλούσαν για ομοσπονδία που ήταν ο διακαής πόθος της Τουρκίας. 

Οι προπαγανδιστές μπορούν να ανασύρουν πολλά ψέματα, αλλά και απο το χρονοντούλαπο της ιστορίας μπορεί να ανασύρει κάποιος πολλές αλήθειες και ανακρίβιες. 

Αλήθεια τι έγινε το πολυδιαφημιζόμενο πόρισμα του φακέλλου της Κύπρου;

H λύση που προδιαγράφεται κάθε άλλο παρά επανενώνει την Κύπρο. Αντίθετα, διχοτομεί την Κύπρο σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας επιπλέον στην τουρκική πλευρά την εκ Περιτροπής Προεδρία και έλεγχο επί του συνόλου της Κύπρου, ενώ αποστερεί τους Ελληνοκύπριους από το διεθνές αναγνωρισμένο Κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία.






Το εκβιαστικό δίλημμα που κάποιοι μας θέτουν στην πραγματικότητα είναι η επιλογή απαράδεκτων επιλογών, είτε η νόμιμη διχοτόμηση με έλεγχο της Τουρκίας και επί των ελεύθερων περιοχών και χωρίς τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, ή παράνομη διχοτόμηση. 

Και για όσους έχουν ιδιαέτρες ευαισθησίες με την Δ.Δ.Ο. και την επαναπροσέγγιση, κλείνουμε με ένα άλλο φιλμάκη απο ομιλία του συνδικαλιστή  Ντερβής Καβάζογλου σε συγκέντρωση Τ/Κ το 1965 λίγες μέρες πρίν την δολοφονία του απο την παραστρατιωτική οργάνωση Τ.Μ.Τ. 



Απο όποια επαναπροσεγγιστική πλευρά και να το εξετάσουμε το μέλλον των Τουρκοκυπρίων είναι μόνο με τους Ελληνοκύπριους όπως έχουν συνειδήτα έχουν επιλέξει οι υπόλοιπες θρησκευτικές ομάδες του τόπου μας. Η Δ.Δ.Ο. εξυπηρετά μόνο την Τουρκία. 

Ο λαός μας δικαιούται καλύτερες επιλογές και θα τις έχει. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: