Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Εκλογές 2016: Το πολιτικό ταμείον είναι μείον...



Η ημέρα που θα κατέλθουμε στις κάλπες για εκλογή των νέων βουλευτών της Βουλής των Κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας πλησιάζει αφού στις 22 Μαϊού καλούμαστε να επιλέξουμε τους νέους βουλευτές που θα μας αντιπροσωπέουσουν στην Βουλή. 
Είναι λοιπόν άξιων απορίας την στάση που θα κρατήσει ένας λαός σε ένα κομματικό κατεστημένο της διαφθοράς αφού όσο αρνούμαστε να το πιστέψουμε οι μίζες και τα σκάνδαλα πάντα συνέβαιναν με την ανοχή και την ψήφοτ την δική μας γιατί αποσκοπούσαμε να κρατούμε την κομματική επαφή με σκοπό το προσωπικό συμφέρων που πιθανότατα θα χρειαστούμε έκαστο βουλευτή της αρεσκείας μας. Αν σαν λαός είχαμε τις αντιστάσεις μας και αίσθηση του τι συμβαίνεί, ή εάν έστω τοποθετούσαμε το καλό όλων μας έναντι προσωπικού όφελους αρκετά απο τα κόμματα δεν θα υπήρχαν ούτε καν σαν ιδέα και αρκετοί απο τους βουλευτές θα έψαχναν για δουλειά. 

Αφου λοιπόν βιώσαμε και με τα ίδια μας τα μάτια σκάνδαλα επί σκανδάλων και βιώσαμε ότι η εξαπάτηση είναι μαγκιά, η μίζα είναι εισφορά στο κόμμα, οι εισφορές στο κόμμα παραγράφονται μετά απο παραδοχή όση παράνομες και αν είναι, η πονηριά εξυπνάδα, η κλοπή έγινε μπίζινες, η καλοσύνη αδυναμία, οι αξίες μετατρέπονται σε χρήμα, οι αξίες μετατρέπονται σε χρήμα, δημοκρατία σημαίνει ασυδοσία και ο λαός σημαίναι όχλος, τότε μπορούμε με σιγουριά ότι προοδεύσαμε σαν λαός, γιατί απλά τα αποδεχτήκαμε. 

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις είναι η πιο χυδαιά εξαπάτηση που εφαρμόζεται εις βάρος του όχλου και ιδιαίτερα εις βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας. Και δυστυχώς η προεκλογική περιόδος έφτασε σε νέα ύψη την υπέροχη τιποτία με την πολιτικοποίηση των πάντων στις διάφορες εκδηλώσεις αγένειας στο δημόσιο χώρο..

Με οδηγό το ψέμα ποιος είναι ο προορισμός; Εσύ λοιπόν Κύπριε πολίτη που νοιώθεις εξαπατημένος, που σε κουρέψαν, που έκλεισες την επιχείρηση σου και τώρα είσαι υπάλληλος σε πολυκατάστημα, εσύ που δεν βρίσκεις δουλειά και προσδοκάς ένα νέο μέλλον απο τους σοφούς που θα εκλέξεις μάθε λοιπόν και το κόστος τους που θα έχουν οι βαρονιές και τα τζάκια.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές θα λαμβάνουν έκαστος 90 χιλιάδες ευρώ το χρόνο συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος παραστάσεως, των οδοιπορικών, του 13ου μισθού και του επιδόματος γραμματειακών υπηρεσιών.

Στην τσέπη τους όμως, λαμβάνουν το ποσό των €68.472 λόγω των αποκοπών που επεβλήθησαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Αναλυτικά οι ετήσιες απολαβές :
● €43.683 (Μισθός)
● €12.301 (Επίδομα γραμματειακών υπηρεσιών)
● €23.349 (Επίδομα παραστάσεως)
● €7.068 (Οδοιπορικά)
● €3.640(13ος μισθός)

Κάθε μήνα οι ακάθαρτες απολαβές τους ανέρχονται σε €7.200. Με τις αποκοπές, όμως, οι απολαβές τους μειώνονται σε €5.405.

Ο μισθός τους ανα μήνα φτάνει τα  €3.640, το επίδομα γραμματειακών υπηρεσιών τα €1,025, το επίδομα παραστάσεως τα €1.945 και τα οδοιπορικά περίπου στα €589.

Μετά το 2010 τους αποκόπτεται κάθε μήνα το ποσό των 1,795 ευρώ γαι εισφορά στη σύνταξη χήρων.

Οι μηνιαιες αποκοπές των βουλευτών είναι:
● €198.34 σύνταξη χηρών
● €163.89 έκτακτη εισφορά
● €25,56 έκτακτη εισφορά κορυφής
● €449.56 σχέδιο σύνταξης αξιωματούχων
● €902.97 μείωση απολαβών
● €54,60 ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


Τελειώνοντας, απλά να αναφέρουμε ότι η δημοσκοπήσεις δεν αναφέρουν απλά στατιστικά αλλά καθοδηγούν και χειραγωγούν την κοινή γνώμη.Ένα άρθρο του Bloomberg που παραθέτουμε μας εξηγά πως ακόμη και σήμερα οιεκλογές και τα αποτελέσματα είναι νοθευμένα.

Αποκαλύψεις από τη φυλακή: Έτσι νοθεύονται οι εκλογές



Δεν πρόκειται για έναν ακόμα επικοινωνιολόγο που «πολέμησε» στο πλευρό πολιτικού κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας. Πρόκειται για έναν χάκερ που πλέον ζει στη φυλακή, έχοντας νωρίτερα καταφέρει να χειραγωγήσει εκατομμύρια ψηφοφόρους και να επηρεάσει τα αποτελέσματα δεκάδων εκλογικών αναμετρήσεων σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική αξιοποιώντας – κυρίως – τη δύναμη του ίντερνετ.
Όπως ο ίδιος ο Ανδρές Σεπούλβεδα περιγράφει στη συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τη φυλακή στο πρακτορείο Bloomberg, εκείνη τη βραδιά του Ιουλίου του 2012 που ο Ενρίκε Πένια Νιέτο πανηγύριζε τη νίκη του στις μεξικανικές εκλογές, ο ίδιος βρισκόταν περίπου 3,500 χλμ μακριά, σε ένα διαμέρισμα στη Μπογκοτά, πρωτεύουσα της πατρίδας του, Κολομβίας και κατέστρεφε αποδεικτικά στοιχεία αυτής που χαρακτήρισε ως «μια από τις πιο βρώμικες προεκλογικές καμπάνιες της σύγχρονης ιστορίας».
Όπως υποστηρίζει ο Σεπούλβεδα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης δέκα ετών με τις κατηγορίες της χρήσης κακόβουλου λογισμικού, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, συνομωσίας για διάπραξη εγκλήματος και κατασκοπείας, «οι εκλογές και ο τρόπος χειραγώγησής τους είναι πάνω κάτω ίδιος σε όλα τα μέρη της Γης», ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί πολίτες χειραγωγούνται κατά την προεκλογική περίοδο, απαντά «είμαι σχεδόν 100% βέβαιος».



Πώς τα κατάφερναν, όμως, ο Σεπούλβεδα και η ομάδα του. «Όταν αντιλήφθηκα τη δύναμη του ίντερνετ και κατάλαβα ότι ο κόσμος μπορεί να πιστέψει αυτό που θέλεις να πιστέψει και όχι την πραγματικότητα, κατασκεύασα ένα software πρόγραμμα που ονόμασα Social Media Predator, το οποίο διαχειριζόταν ένα ευρύ φάσμα πλαστών λογαριασμών στο Twitter οι οποίοι με τη σειρά τους απεικόνιζαν μια διαστρεβλωμένη, εικονική πραγματικότητα στους ψηφοφόρους».
Επιπλέον, μεταξύ άλλων η ομάδα του Σεπούλβεδα χάκαρε smartphones, έφτιαχνε ψεύτικες ιστοσελίδε και έστελνε χιλιάδες παραπλανητικά e-mails.
Ο Κολομβιανός χάκερ εργάστηκε σε προεκλογικές εκστρατείες σε Νικαράγουα, Παναμά, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα και Βενεζουέλα.
«Δεν μετανιώνω γιατί σε όλες τις περιπτώσεις, βοήθησα ώστε να πέσουν από την εξουσία δικτάτορες που καταπίεζαν τους ανθρώπους. Πάντα έλεγα και πίστευα ότι υπάρχουν δύο είδη πολιτικής. Αυτή που οι άνθρωποι βλέπουν και αυτή που δεν βλέπουν. Εγώ υπηρέτησα τη δεύτερη κατηγορία».
Δεδομένου ότι έχει απειληθεί η ζωή του σε δεκάδες περιπτώσεις, ο Σεπούλβεδα φυλάσσεται διαρκώς ακόμα και μέσα στη φυλακή. Θέλοντας, δε, να προσφέρει στο σύνολο, όπως υποστηρίζει, βοηθά τις Αρχές να εντοπίσουν προφίλ τζιχαντιστών στο Twitter.
ΠΗΓΗ:Bloomberg





Δεν υπάρχουν σχόλια: