Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016: ΖΩΔΙΑΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



Σας παορυσιάζουμε τους Ζωδιάτες υποψήφιους Βουλευτές στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές 2016. Πρόκειται για 2 υποψηφίους του ΔΗ.ΣΥ, 1 του Ε.ΛΑ.Μ και 3 του Α.Κ.Ε.Λ.

 ΚΑΣΙΝΗΣ ΣΟΛΩΝ- Αριστίδην Υποψήφιος ΔΗ.ΣΥ



Ο συγχωριανός μας Σόλων Κασίνης είναι υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗ.ΣΥ  για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2016. Ο Σόλων Κασίνης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1952 στο κατεχόμενο χωριό Κάτω Ζώδια της επαρχίας Λευκωσίας και σπούδασε Χημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Surrey απ’ όπου έλαβε το 1977 το πτυχίο του με άριστα.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο Λονδίνο στην εταιρεία SASOL, με αντικείμενο εργασίας τη μετατροπή του κάρβουνου σε πετρέλαιο. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο προσλήφθηκε στη Δημόσια Υπηρεσία και εργάστηκε στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης για τρία χρόνια όπου ασχολήθηκε με τον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης μπεντονιτών. Ήταν για χρόνια στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ από το 2004 ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έλαβε πολύπλευρη κατάρτιση σε τεχνικής, νομικής και οικονομικής φύσεως θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Παράλληλα, από το 2005 είχε αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου και του Προέδρου του Ειδικού Ταμείου ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας και στην συνέχεια ως Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά σε θέματα ενέργειας. 
Σήμερα έχει την δική του εταιρεία και είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο UCLAN.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων με θέμα την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων καθώς και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ είναι επίσης συγγραφέας αρκετών άρθρων για θέματα ενέργειας σε διεθνή περιοδικά.
Ο Σόλων Κασίνης είναι επίσης κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διπλώματος στο Μάρκετινγκ. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
Η εξεύρεση Φυσικού Αερίου πιστώνεται στον Σόλων Κασίνη για την διαχρονική επιμονή του για την εξόρυξη του παρά των αμφισβήτηση ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας και των κομμάτων. Είναι στην επιμονή του που ουσιαστικά η Κύπρος έχει καταφέρει να τοποθετηθεί στον ενεργειακό χάρτη. Η γνώσης του ως τεχνοκράτης είναι αρκετές και αναμένεται η σημαντική συμβουλή του στο έργο της βουλής εκτός και υπάρξουν κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις στο έργο του. 

Ο Σόλων είναι εκ των ιδρυτικών μελών του Αθλητικού και Λαογραφικού Ομίλου Ζωδιατών. 

ΚΟΥΝΤΟΥΡΕΣΙΗΣ ΠΕΤΡΟΣ- Υποψήφιος Ε.ΛΑ.Μ.



Ο συγχωριανός μας Πέτρος Κουντουρέσιης του Γεωργίου (Μίστερ) είναι υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2016. Κατέρχεται στις επερχόμενες εκλογές σαν υποψήφιος Βουλευτής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Επαρχία Λευκωσίας

Ο Πέτρος Γεωργίου Κουντουρέσιης γεννήθηκε το 1969. Γονείς του ο Γεώργιος Κουντουρέσιης και η Κοραλία Κρητικού. Κατάγεται από την Κάτω Ζώδια. Μετά από την τουρκική εισβολή αναγκάστηκε να μετοικίσει στην Πάφο όπου ζει μέχρι σήμερα και εργάζεται στην δική του επιχείρηση.
Μετά την θητεία του στην Εθνική Φρουρά, ακολούθησε πανεπιστημιακές σπουδές όπου και αποφοίτησε το 1990 με δίπλωμα στον τομέα Mάρκετινγκ και Διεύθυνσης Ξενοδοχείων.
Διετέλεσε μέλος των Συνδέσμων Απογόνων Αγωνιστών ΕΟΚΑ, ενώ λαμβάνει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις διατήρησης της Ιστορικής Μνήμης του Αγώνα της ΕΟΚΑ.
Η αγάπη και η αφοσίωση του στην πατρίδα, το Ελληνικό Έθνος και την δικαίωση των πόθων του Ελληνισμού τον οδήγησε να ενταχθεί στις τάξεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και εκτελεί χρέη Επαρχιακού του Κινήματος στην Πάφο.
Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά. Ο Πέτρος είναι ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού και Λαογραφικού Ομίλου Ζωδιατών.

Ο Πέτρος είναι μέλος του Αθλητικού και Λαογραφικού Ομίλου Ζωδιατών. 



ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-Υποψήφιος Συνεργασίας ΔΗ.ΣΥ-Οικολογία Μπροστά



Ο συγχωριανός μας Ανδρέας Μασούρας είναι υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗ.ΣΥ  (συνεργασία ΔΗ.ΣΥ-Οικολογία Μπροστά) για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2016.
Ο Ανδρέας Μασούρας είναι της Ζωδιάτης της νεότερης γενιάς των Ζωδιατών αφού γεννήθηκε στις 22/12/1980 στην Πάφο. Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου. Μετά την στρατιωτική του θητεία σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του ο Ανδρέας Μασούρας ασκούσε παράλληλα την μάχιμη δημοσιογραφία σε μεγάλες εφημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.  Κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MSc στην Παγκοσμιοποίηση των Μέσων και του Πολιτισμού από το Πανεπιστήμιο Glamorgan της Ουαλίας (University of South Wales) και του ερευνητικού τίτλου MPhil στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το Πανεπιστήμιο Brighton. Επίσης είναι κάτοχος αρκετών άλλων πτυχίων και τίτλων που απόκτησε σταδιακά και που ακόμα συνεχίζει με εκλεκτά πανεπιστήμια της Ευρώπης. 
Ο Ανδρέας Μασούρας ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές του στο Monarch Business School της Ζυρίχης (Doctor of Management) και κάτοχος PgCert in Research Methodologies από το Πανεπιστήμιο Brighton και PgDip in Management από το NCFE (Northern Council for Further Education). Οι σπουδλες του και η συνεχής μόρφωση του είναι σε εξελίξει καθότι παρακολουθεί παράλληλα μαθήματα και συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, συγγράμματα, μελέτες αφού είναιι επισκέπτης ερευνητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, συνεργάστηκε για την εκπόνηση σειρά workingpapers, ερευνητικός συνεργάτης και επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια.
Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις και εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανεπιστημίου από την αρχή της ίδρυσής του ως σύμβουλος διοίκησης σε θέματα μάρκετινγκ ενώ λίγο αργότερα ανάλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Τμήματος μάρκετινγκ. Σήμερα είναι Λέκτορας Επικοινωνίας, Μάρκετινγκ και Πολιτικής των Μέσων στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Είναι  επισκέπτης ερευνητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως στο Πανεπιστήμιο Fordham των Ηνωμένων Πολιτειών με το οποίο συνεργάστηκε για την εκπόνηση σειρά workingpapers: http://legacy.fordham.edu/academics/office_of_research/research_centers__in/donald_mcgannon_comm/
Ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας (UniversityofAntwerp) και του CentralEuropeanUniversityστα οποία δίδαξε σειρά σεμιναρίων στα πλαίσια των ερευνητικών του ενδιαφερόντων. Επισκέπτης καθηγητής (Erasmus) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου ως εξωτερικός επισκέπτης  του CentrefortheStudyofMediaandCultureinSmallNations (UniversityofSouthWales): http://culture.research.southwales.ac.uk/people/
Ιδρυτής του ερευνητικού Οργανισμού «Ινστιτούτο Μελετών Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας» το οποίο είχε έντονη συνεδριακή και επιστημονική δράση στους τομείς της Επικοινωνίας και των ΜΜΕ κατά την περίοδο 2005 – 2009.
Ο Ανδρέας Μασούρας είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Οικολογικών και Κοινωνικών Μελετών.
Ορίστηκε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο ως μέλος της οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου «Μέσα, Επικοινωνιακό Σύστημα και Βιώσιμη Ανάπτυξη».
Ο Ανδρέας Μασούρας είναι ιδρυτικό μέλος σε οργανώσεις και κινήματα και ιδρυτής του κινήματος «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Έχει στο ενεργητικό του πλούσιο συγγραφικό έργο, με βιβλία, αρκετά άρθρα και  επιστημονικά συγγράμματα. Παρά τις γνώσεις του παραμένει χαμηλών τόνων και με ιδιαίτερη ευαισθησία στην οικολογία με πάγια θέση την καταβολή μέρους του μισθού του σαν βουλευτής για να διατεθούν για περιβαλλοντικά έργα κάτι που βρίσκει αντίθετους άλλους βουλευτές του κόμματος του. 
Αν και αρχικά είχε συνεργαστεί με άλλα κινήματα και με το κίνημα των Οικολόγων αποχώρισε και εντούτοις με σημαία το κίνημα του ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, συνεργάζεται με τον ΔΗ.ΣΥ κάτι που έχει επικριθεί έντονα και από παλιούς του συνεργάτες (αναφορές απο Wake-Up Cyprus).

Ο Ανδρέας είναι μέλος του Αθλητικού και Λαογραφικού Ομίλου Ζωδιατών. 


ΤΣΙΤΣΙΕΚΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ-Υποψήφιος Α.Κ.Ε.Λ Αριστερά 


Ο Μιχάλης Τσιτσέκκος γεννήθηκε στην κατεχόμενη Πάνω Ζώδια το 1966. Από το 2001 διαμένει στην Αγλαντζιά. Είναι μέλος της Κ.Ε. του Α.Κ.Ε.Λ. και εργάζεται στην Συντεχνία του κόμματος. 
Είναι απόφοιτος της Τεχνικής Σχολής Αρχ. Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία.
Σπούδασε στη Σοβιετική Ένωση Οικονομικές Επιστήμες με ειδίκευση στην Πολιτική Οικονομία και στη συνέχεια Νομική. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κυπρίων Φοιτητών Σοβιετικής Ένωσης.
Κατά τη δεκαετία του ’90 εργάστηκε ως επαγγελματικό στέλεχος στην ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας και αργότερα στη συντεχνία ΠΑΣΥΕΚ –ΠΕΟ (συντεχνία στρατιωτικών, κυβερνητικών και κοινωνικών ιδρυμάτων).
Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού και Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, μέλος της Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού, υπεύθυνος του Επαρχιακού Μορφωτικού Γραφείου ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, μέλος του Γραφείου Ερευνών και Μελετών της ΠΕΟ.
Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.
Διατέλεσε πρόεδρος  του σωματείου «ΑΤΛΑΣ» Αγλαντζιάς.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας, υπεύθυνος του Μορφωτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Λευκωσίας- Κερύνειας, μέλος του Γραφείου Νομικών και του Μορφωτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Γραμματέας της Συμπλεγματικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Αγλαντζιάς.
Είναι επίσης μέλος της Δικαστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.Λ. (Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Επαρχίας Λευκωσίας) και του Γενικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης.


ΧΑΜΠΑΣ ΠΑΝΙΚΟΣ- Υποψήφιος Α.Κ.Ε.Λ Αριστερά 


Ο Πανίκος Χάμπας γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδια το 1963 και σήμερα διαμένει στη Λευκωσία. Είναι από στελέχη του Α.Κ.Ε.Λ. αφού είναι Γενικός Γραμματέας της αγροτικής Ε.Κ.Α.και μέλος της Κ.Ε. ΑΚΕΛ
Είναι πολιτικός επιστήμονας και ασχολείται αποκλειστικά με την Αγροτική πτέρυγα του Α.Κ.ΕΛ. 
Σπούδασε Κοινωνική Διοίκηση και Κοινωνικές Επιστήμες στη Σόφια της Βουλγαρίας. 
Από το 1987 εργάζεται στην Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) και τον Μάρτιο του 2009 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης. Είναι μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου και συμμετείχε ενεργά στο Συμβούλιο Νέων Αγροτών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEJA). Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΣΑΠ), μέλος του Δ.Σ. του ΟΓΑ, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και της Επιτροπής Ιεραρχικών Προσφυγών Αναδασμού. Έχει λάβει μέρος σε ευρωπαϊκά σεμινάρια και συνέδρια για θέματα που αφορούν την Αγροτική Οικονομία, το Περιβάλλον και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και του Γενικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης. Από το 1991 μέχρι το 2009 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Έγκωμης. Διετέλεσε Γραμματέας Φοιτητικών Προβλημάτων στην ΠΟΦΝΕ και είναι ιδρυτικό μέλος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου. Το 2009 μέχρι το 2011 ανέλαβε ως βουλευτής Λευκωσίας του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Κατά τη θητεία του ως βουλευτής διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, των Ευρωπαϊκών Θεμάτων και της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής. Είναι συγγραφέας του Βιβλίου «Αντίσταση τώρα! Αλλιώς…» 
Είναι νυμφευμένος με την Έλενα Παντοπώλη και έχουν δύο παιδιά.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΑΡΗΣ- Υποψήφιος Α.Κ.Ε.Λ Αριστερά 



Γεννήθηκε το 1951 στα Κάτω Ζώδια και σήμερα διαμένει στη Λακατάμεια. Σπούδασε μηχανολογία στην Βουλγαρία και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε εταιρείες του κόμματος.
Αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο της Σόφιας-Βουλγαρίας με πτυχίο Μηχανολογίας το 1976 και μεταπτυχιακό το 1977. Είναι μέλος του ΕΤΕΚ από 1977 μέχρι σήμερα.
Παρακολούθησε εκτενή σεμινάρια στην Πληροφορική, Λογιστική, Οικονομικά και Διοίκηση σε Κύπρο, Ολλανδία και ΗΠΑ.
Εργάστηκε ως μηχανολόγος και στη συνέχεια ως Διευθυντής Παραγωγής, Βοηθός Γενικός Διευθυντής και Γενικός Διευθυντής του Λαϊκού Καφεκοπτείου, από το 1977 μέχρι το 2006. Εργάστηκε επίσης ως Γενικός Διευθυντής σε φαρμακευτική εταιρεία μέχρι το 2012 και ως σύμβουλος-συνεργάτης σε ιδιωτικό όμιλο μέχρι το 2015.

Το 2006 διορίστηκε Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλλου μέχρι την αποχώρηση του ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση. Από την σύν στην διάρκεια της Υπουργείας του ήταν οι συχνές επισκέψεις στα νοσοκομεία και η άμεση επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Εργάστηκε επίσης και για την εφαρμογή του ΓΕ.ΣΥ όπως και η προκάτοχη του.  
Κατά την ίδια περίοδο ήταν καθηκόντως πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ και αντιπρόεδρος του Οργανισμού, ενώ υπηρέτησε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurocypria.
Το 2008 ήταν επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Υγείας για το Κυπριακό και την περίοδο 2008-2013 ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Το 2010 βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Τυποποίησης (CYS) για την προσφορά του στην Ποιότητα.
Είναι νυμφευμένος με την Αγγέλα Πουμπουρή Χαραλάμπους και έχουν δύο παιδιά.










Δεν υπάρχουν σχόλια: