Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο ΣΟΛΩΝ ΚΑΣΙΝΗΣ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά,ορίστηκε ως εξειδικευμένος σύμβουλος του και αρμόδιος για θέματα ενεργειακής πολιτικής ο συγχωριανός μας Σόλων Κασίνης. 

Ο Σόλων Κασίνης γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδια 15/04/1952 και είναι εκ των ιδρυτικών μελών του Λαογραφικού και Αθλητικού Ομίλου Ζωδιατών.  Στο τεύχος της εφημερίδας μας Ζωδιάτικα Νέα (Ιαν-Φεβ) υπάρχει αφιέρωμα για το πλούσιο έργο του συγχωριανού μας. 

Η ενασχόληση του με την βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και η συνεισφορά του στις επιτυχημένες διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες της Κυπριακής ΑΟΖ και οριοθέτηση της Κυπριακής ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες, μέσων των θέσεων που κατείχε στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου τον έφεραν στο επίκεντρο της κοινής γνώμης.  Ουσιαστικά ήταν ο άνθρωπος που έτρεξε τα ενεργειακά θέματα και στην ανάπτυξη της έρευνας των υδρογονανθράκων στην Κύπρο. 

Τα ΜΜΕ της Ελλάδος κάνουν εκτενείς αναφορά στο διορισμό του Κύπριου συμβούλου του Πρωθυπουργού της Ελλάδος για ενεργειακά θέματα καθώς η συμβολή του θεωρείται μεγάλη.  Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την αρχή εξελίξεων στο τομές της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της Ελλάδας καθώς μετά το Πάσχα θα παραδώσει την μελέτη της η νορβηγική εταιρεία PGS και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα υπογραφούν οι συμβάσεις με ανάδοχες εταιρείες σε περιοχές όπως Πατραϊκό κόλπο, στα Ιωάννινα,Κατάκολο και άλλες περιοχές.



Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του. 

Αποσπάσματα απο διαλέξεις του Σόλωνα μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο:


ΔΙΑΛΕΞΗ 22/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: