Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΖΩΔΙΑ 196910 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Συνεχίζουμε.........
Γιατί όταν κάποιοι διχάζουν,
εμείς συνεχίζουμε δυνατοί και ενωμένοι.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, 2013 και ώρα 11:00 π.μ. θα οργανωθεί η καθιερωμένη Γιορτή των Γραμμάτων στο οίκημα του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας, οδός Λαοδικείας αρ.1 στο Στρόβολο (πλησίον των Φώτων του εργοστασίου Κώστα Θεοδώρου), όπως προνοεί το Καταστατικό του Ζωδιάτικου αυτού Συλλόγου.
 
Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:-
 
·         Αγιασμό, επιμνημόσυνη δέηση από τον Πάτερ Γεώργιο Ζήνωνος από τη Ζώδια, για τους πεσόντες Ζωδιάτες και όσους Ζωδιάτες πέθαναν στη προσφυγιά και παράκληση για ανεύρεση των αγνοουμένων μας  και σύντομη επιστροφή σε μια ελεύθερη Ζώδια.

·         Απαγγελίες από Ζωδιάτες μαθητές και μαθήτριες.

·         Ομιλία από τον Πρόεδρο της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας Κώστα Χατζηγιάννη με θέμα «Ο Σύλλογος Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας και η Γιορτή των Γραμμάτων» .

·         Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Χαραλάμπους από τη Ζώδια «Η καθατζιέρκατζιη του Λωξαντρή» από το φιλόλογο Φοίβο Πρωτοπαπά.

·         Μετά τη γιορτή θα ακολουθήσει δεξίωση.
 
Καλούνται οι Ζωδιάτες και οι φίλοι μας όπως μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
 
28/03/2012
ΠΑΓΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΖΩΔΙΑΣ
 
Τηλ. 22 332 779  /  99 694 904         Φαξ: 22 492 216


 

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΛΕΞΗ 22/01/2013ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΣΙΝΗΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΖΩΔΙΑΣ

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, 2012, οργανώθηκε ειδική εκδήλωση στο Σύλλογο Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας στην οποία ο κ. Σόλων Χ. Κασίνης Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο οποίος κατάγεται από τη Ζώδια, έκανε διάλεξη με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις στον Τομέα των Υδρογονανθράκων».  Μετά τη διάλεξη ο κ. Κασίνης απάντησε σε σωρεία ερωτήσεων του ακροατηρίου.  Η διάλεξη/ παρουσίαση του κ. Κασίνη είναι, συνοπτικά, η ακόλουθη:-

Πρόσφατες Εξελίξεις στον Τομέα των Υδρογονανθράκων

Από το παρελθόν υπήρξε ενδιαφέρον, τόσο στο χερσαίο όσο και στο θαλάσσιο χώρο, για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Κύπρο. Οι πρώτες έρευνες ξεκίνησαν στο χερσαίο χώρο της Κύπρου με την πραγματοποίηση γεωλογικών–γεωφυσικών ερευνών καθώς και με την ανόρυξη ερευνητικών γεωτρήσεων χωρίς όμως ενδείξεις για παρουσία υδρογονανθράκων. Στην συνέχεια ακολούθησαν γεωφυσικές έρευνες και στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου που αφορούσαν κυρίως το ανάγλυφο του θαλάσσιου χώρου, τη στρωματογραφία κ.α..

Όπως διαφαίνεται, το ενδιαφέρον για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου ανέκαθεν ήταν σχετικά μεγάλο, αυξήθηκε όμως σημαντικά τα τελευταία χρόνια μετά την ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κέντρου Γεωλογικής Επισκόπησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής η Λεκάνη της Λεβαντίνης, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κύπρου, έχει αποθέματα υδρογονανθράκων ίσα με περίπου 1,68 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ενώ στη Λεκάνη του Δέλτα του Νείλου τα αποθέματα υπολογίζονται στα 1,76 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 223 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Λεκάνη της Λεβαντίνης
Λεκάνη του Δέλτα του Νείλου
   
 

  Εικόνα 1: Εκτιμήσεις του USGS για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην
Νοτιοανατολική Μεσόγειο

 

Στην θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ, που εμπίπτει στη Λεκάνη της Λεβαντίνης έχουν εντοπισθεί περισσότερα από 29 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, με τα πιο γνωστά κοιτάσματα να είναι αυτά του Λεβιάθαν με 17 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και του Ταμάρ με 9,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Στην Αίγυπτο τα αποθέματα φυσικού αερίου για το 2010 είχαν υπολογιστεί στα 78,1 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια από τα οποία το 76% να βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2003 υπογράφθηκε η Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) των δύο κρατών. Η οριοθέτηση των ΑΟΖ Κύπρου και Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε με βάση τις πρόνοιες της UNCLOS ’82 και της αρχής της «μέσης γραμμής», όπου κάθε σημείο της απέχει εξίσου από τα πλησιέστερα σημεία των γραμμών βάσης των δύο γειτονικών κρατών. Επίσης, στις 4 Μαΐου 2006 υπογράφθηκε Συμφωνία για κοινή αναπτυξιακή πολιτική και συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που πιθανόν να εκτείνονται εκατέρωθεν της Μέσης Γραμμής των δύο κρατών.

Αντίστοιχες συμφωνίες για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου υπογράφθηκαν με τη Δημοκρατία του Λιβάνου το 2007 και το Κράτος του Ισραήλ το 2010.Εικόνα 2: Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου

Εν αντιθέσει με την Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία δεν υπέγραψε ούτε προσχώρησε στην Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, παρότι ατύπως ακολουθεί τις πρόνοιες της Σύμβασης στον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών με τις άλλες χώρες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Καθόλη τη διάρκεια των προσπαθειών της ΚΔ για καθορισμό ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων έρευνας κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της θαλάσσιας ζώνης δικαιοδοσίας της, οι αντιδράσεις και παρεμβάσεις της τουρκικής πλευράς ήταν έντονες και κλιμακούμενες.

Το νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει τις υπεράκτιες δραστηριότητες υδρογονανθράκων είναι ο περί Υδρογονανθράκων (Αναζήτηση, Έρευνα και Εκμετάλλευση) Νόμος του 2007 και οι περί Υδρογονανθράκων (Αναζήτηση, Έρευνα και Εκμετάλλευση) Κανονισμοί του 2007 και 2009. Η Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων περιλαμβάνει γεωφυσικές έρευνες και ερευνητικές γεωτρήσεις. Χορηγείται για διάρκεια 3 ετών με δυνατότητα δύο ανανεώσεων από 2 έτη κάθε φορά. Σε κάθε ανανέωση, ο αδειούχος επιστρέφει το 25% της αδειοδοτούμενης περιοχής στο κράτος. Η Άδεια Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων παραχωρείται για χρονικό διάστημα μέχρι 25 έτη με δυνατότητα μιας ανανέωσης 10 ετών. Επιπλέον, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Αδειούχων συνάπτεται Συμβόλαιο Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής. Αναφέρει τους όρους και τις πρόνοιες που καθορίζονται στην Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων.

Το 2006 το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με την Νορβηγική εταιρεία παροχής γεωφυσικών υπηρεσιών PGS (Petroleum Geo-Services) διενήργησε δισδιάστατη σεισμική έρευνα (MC2D-CYP2006) συνολικού μήκους 6770 χιλιομέτρων ενώ το 2007 διενεργήθηκε τρισδιάστατη σεισμική έρευνα (MC3D-CYP2007) συνολικής έκτασης 659 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο ερευνητικό τεμάχιο 3. Τέλος, το 2008 - 2009 διεξήχθη νέα δισδιάστατη σεισμική έρευνα (MC2D-CYP2008) μήκους 12200 χιλιομέτρων, όπου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη τεχνολογία GeoStreamer®.

Εικόνα 3: Σεισμικές Έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ

Στα πλαίσια της έρευνας, αξιολόγησης και αξιοποίησης του ενεργειακού δυναμικού της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της, η Κύπρος διεξήγαγε το 2007 τον 1ο Γύρο Αδειοδότησης που είχε ως αποτέλεσμα τη χορήγηση, τον Οκτώβριο του 2008, μιας Άδειας Έρευνας Υδρογονανθράκων για το ερευνητικό τεμάχιο 12 στην εταιρεία Noble Energy International Ltd.

Στα πλαίσια του ερευνητικού της προγράμματος, η Noble Energy International Ltd διενήργησε τρισδιάστατη σεισμική έρευνα (2009) έκτασης 469 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δισδιάστατη σεισμική έρευνα (2011) μήκους 4000 χιλιόμετρα καθώς και βαρυτική και μαγνητική έρευνα. Το Σεπτέμβρη του 2011 πραγματοποίησε την πρώτη ερευνητική γεώτρηση για εντοπισμό υδρογονανθράκων ενώ τον Οκτώβριο του 2011.Εικόνα 4: Ερευνητικό Πρόγραμμα της Noble Energy International Ltd εντός του τεμαχίου 12

Στις 28 Δεκεμβρίου 2011, η Noble Energy International Ltd, ανακοίνωσε την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου, εντός του τεμαχίου 12, σε όγκο που υπολογίζεται στα 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Η ερευνητική γεώτρηση είχε βάθος 5860 μέτρα από τα οποία τα 1688 μέτρα ήταν το βάθος του νερού.

Οι εργασίες ανόρυξης της επιβεβαιωτικής γεώτρησης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2013. Η επιβεβαιωτική γεώτρηση θα είναι περίπου 100 μέτρα πιο βαθιά από την πρώτη και το βάθος νερού θα είναι 1730 μέτρα. Η διαδικασία επιβεβαίωσης του κοιτάσματος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015

Το πλάνο ανάπτυξης/ παραγωγής του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 12 περιλαμβάνει την πραγματοποίηση επιβεβαιωτικής γεώτρησης, αξιολόγηση του ταμιευτήρα, την ετοιμασία μελετών για την εγκατάσταση υπεράκτιου και χερσαίου εξοπλισμού καθώς και την ανόρυξη γεωτρήσεων παραγωγής, τοποθέτηση σωληνώσεων και FPSO.

Όσον αφορά την διαχείριση του φυσικού αερίου, αυτή περιλαμβάνει την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το τεμάχιο 12 στη ξηρά και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην περιοχή του Βασιλικού. Η μονάδα θα έχει δυνατότητα υγροποίησης επιπλέον ποσοτήτων φυσικού αερίου από μελλοντικές ανακαλύψεις εντός της ΑΟΖ της Κύπρου καθώς και από κοιτάσματα γειτονικών χωρών και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Δημοκρατίας.

Το 2017-2018 αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά φυσικού αερίου από το τεμάχιο 12 στην ξηρά μέσω υποθαλάσσιου αγωγού ενώ η λειτουργία του LNG αναμένεται να ξεκινήσει το 2019.

Τον Φεβρουάριο του 2012 ανακοινώθηκε η έναρξη του 2ου Γύρου Αδειοδότησης. Όλα τα ερευνητικά τεμάχια ήταν διαθέσιμα εκτός του τεμαχίου 12 το οποίο είναι ήδη δοθεί από τον 1ο Γύρο Αδειοδότησης. Υποβλήθηκαν συνολικά 33 αιτήσεις από 15 εταιρείες/κοινοπραξίες. Στις 24 Ιανουαρίου 2013 υπογράφθηκε συμφωνία για τα τεμάχια 2,3 & 9 με την ENI-KOGAS ενώ στο στάδιο της διαπραγμάτευσης βρισκόμαστε για τα τεμάχια 10 & 11 με την Total.Εικόνα 5: 1ος και 2ος Γύρος Αδειοδότησης Υδρογονανθράκων

Το προτεινόμενο Ερευνητικό Πρόγραμμα για τα τεμάχια 2, 3, 9, 10 & 11 περιλαμβάνει την πραγματοποίηση εκτενών δισδιάστατων και τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών καθώς και την ανόρυξη 1 με 2 ερευνητικών γεωτρήσεων εντός της πρώτης περιόδου άδειας έρευνας.

Η παραγωγή φυσικού αερίου εντός της ΕΕ παρουσιάζει φθίνουσα πορεία ενώ το μερίδιο του φυσικού αερίου στην πρωτογενή κατανάλωση ενέργειας θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια σε υψηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της χρήσης του για ηλεκτροπαραγωγή. Επιπλέον, η αξιοποίηση των μεγάλων ποσοτήτων σχιστολιθικού αερίου που υπάρχουν στην ΕΕ έχει να αντιμετωπίσει περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνουν ότι ο ευρύτερος θαλάσσιος χώρος της νοτιοανατολικής Μεσογείου αποτελεί υπολογίσιμη ενεργειακή πηγή και κατ’ επέκταση θα μπορούσε να καταστεί πρόσθετη πηγή τροφοδότησης των ενεργειακών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρύτερης περιοχής.

Στιγμιότυπα απο την εκδήλωση βρίσκονται στην ιστιοσελίδα του ΑΝΤ1 Κύπρου http://www.ant1iwo.com/ στην ενότητα VIDEO NEWS στο Δελτίο Ειδήσεων 23/01/2012 (20:34-22:00).

 
 
 
 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/01/2013ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α.Η.Κ. Ο

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Α.ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΔΙΑ

 

Ως Παγκοινοτική Κίνηση Ζώδιας συγχαίρουμε το συγχωριανό μας νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου Χαράλαμπο Α. Τσουρή για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του και ολόψυχα ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο του.

Ο Χαράλαμπος Α. Τσουρής γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδια το 1948 από τους γονείς Ανδρέα και Ελένη και είναι νυμφευμένος με την Ελιάνα από τη Γαλλία και έχουν δύο παιδιά, τον Ανδρέα 33 χρονών και το Νίκο 31 χρονών.  Είναι πάντοτε δραστήριος Ζωδιάτης και μετέχει σε πολλές Ζωδιάτικες εκδηλώσεις, όπως και ο πατέρας του μ.Ανδρέας Τσουρής, που ήταν πάντοτε δραστήριος Ζωδιάτης και εκ των ιδρυτών της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας το 1986 και υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της για πολλά χρόνια μέχρι το θάνατο του το 2006.

Ο Χαράλαμπος Α. Τσουρής απέκτησε δίπλωμα Αρχιτεκτονικής και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Τουλούζης στη Γαλλία και Διαχείρισης Επιχειρήσεων στο Ινστιτούτο της Τουλούζης. Μέχρι σήμερα ήταν αυτοεργοδοτούμενος Αρχιτέκτονας και μέλος πολλών επαγγελματικών οργανώσεων όπως το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, το Σύνδεσμο Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Κύπρου.  Υπηρέτησε παράλληλα ως δραστήριο μέλος στο ΣΠΑΚ, το ΕΤΕΚ, το Πολεοδομικό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων, την Ένωση Αρχιτεκτόνων των Μεσογειακών χωρών και μέλος του Δ. Συμβουλίου της ΑΤΗΚ.


Είμαστε βέβαιοι ότι ο συγχωριανός μας νέος Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου της Α.Η.Κ. θα επιτελέσει αξιόλογο έργο στο σημαντικό τομέα των καθηκόντων του και ότι και με τη δική του συμβολή στον αγώνα μας σύντομα θα επιστρέψουμε σε μια ελεύθερη Ζώδια απαλλαγμένη από τα τούρκικα στρατεύματα κατοχής και τους εποίκους.

ΠΑΓΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΖΩΔΙΑΣ

Τηλ. 22 332 779  /  99 694 904         Φαξ: 22 492 216
 

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Χρίστος Χριστοδούλου
Τ.Θ. 27005
1641 Λευκωσία 

22/01/2013
 

Πρός:

Πρόεδρο και Μέλη

Διοικητικού Συμβουλίου

Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδειας

 

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ

ΘΕΜΑ: ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΩΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ/ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΛΗ

Κύριοι.
Εγώ ο υποφαινόμενος Χρίστος Χριστοδούλου Μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδειας και Β. Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αναφερόμενος στην χειρόγραφη ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην πινακίδα ανακοινώσεων του Συλλόγου την Τρίτη 21/01/2013 και με ημερομηνία 21/01/2013 (επισυνάπτεται η χειρόγραφη αυτή επιστολή) και αφορά την εγγραφή νέων μελών απο ομάδα ατόμων ως αυτά αναγράφονται στην αντίστοιχη λίστα που αναρτήθηκε με ελλειπή στοιχεία και η οποία δεν προσυπογράφεται απο τους ιδίους.
Δια της παρούσης επιστολής ενίσταμαι στην εγγραφή αυτών των ατόμων ως αναγράφονται στην αντίστοιχη λίστα ως μέλη του Συλλόγου.
Αναφερόμενος στο καταστατικό του Συλλόγου, η ένσταση μου στηρίζεται στ’ ακόλουθα:
·         Ο κ. Τάσσος Παντελή με δική του πρωτοβουλία προχώρησε στην έκδοση αποδείξεων για τα άνωθεν άτομα και εσκεμμένα δεν παρουσιάσε στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτά τα ονόματα κατά την συνεδρία του Δοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 08/01/2013. Στην συγκεκριμένη συνεδρία στην οποία συμφωνήθηκε από κοινού η μη εγγραφή περαιτέρω μελών
·         Οι ενδιαφερόμενοι δεν συμπλήρωσαν τις απαραίτητες αιτήσεις εγγραφής μέλους που απαιτείται απο το καταστατικό και περιλαμβάνει τα στοιχεία τους,τα στοιχεία των σχολείων που φοίτησαν και τα ονόματα των 2 (δύο) μελών που υποστηρίζουν την αίτηση
·         Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία αν είναι απόφοιτοι ανωτέρων σχολών όπως προνοεί το καταστατικό (Άρθρο 5 του Καταστατικού)
·         Δεν έχουν εγκριθεί τα ονόματα απο το Διοικητικό Συμβούλιο (Άρθρο 5 του Καταστατικού)
·         Δεν μπορούν να εγγραφούν ως τακτικά ή έκτακτα μέλη γιατί δεν έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα, δεν επιδεικνύουν και δεν έχουν πρόθεση να επιδείξουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την πρόοδο και τις επιδιώξεις του Συλλόγου και τα συμφέροντα του
·         Η συμπεριφορά τους θίγει το όνομα του Συλλόγου (Άρθρο 6 του Καταστατικού)
Διατελώ,
 
Χρίστος Χριστοδούλου
Αντίγραφο για τους άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενους στο ιστολόγιο www.zodhia.blogspot.com

 


 

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΖΩΔΙΑΤΕΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΤΟΥΣ
ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Α.Η.Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΤΣΟΥΡΗ
 
 
Η Παγκοινοτική Κίνηση Ζωδιατών συγχαίρει το συγχωριανό τους Χαράλαμπο Τσουρή για την ανάληψη των ηψηλών καθηκόντων του ως νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) και εύχεται κάθε επιτυχί στο σημαντικό έργο του.
 
 
ΠΑΓΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΖΩΔΙΑΣ
18/01/2013

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΛΕΞΗ


ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΣΙΝΗ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΖΩΔΙΑΤΩΝ
 
ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. θα οργανωθεί ειδική εκδήλωση στο
οίκημα του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας στο Στρόβολο
(οδός Λαοδικείας αρ. 1, πλησίον των φώτων τροχαίας εργοστασίου Κώστα Θεοδώρου),
με ομιλητή το Σόλωνα Χ. Κασίνη, Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου
Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο οποίος κατάγεται από τη Ζώδια,
με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των Υδρογονανθράκων».
Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της «ενεργειακής» διπλωματίας της Κύπρου είναι και ο συγχωριανός μας  Σόλων Κασσίνης, ο οποίος πρωτοστάτησε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την οριοθέτηση των Ζωνών Αποκλειστικής Οικονομικής Εκμετάλλευσης(ΑΟΖ) με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
 
Ο κ. Κασσίνης είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των διεθνών διαπραγματεύσεων της Κύπρου για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της ΝΑ Μεσογείου.Χρησιμοποιώντας την πολυετή εμπειρία και την βαθιά γνώση του για τον συγκεκριμένο κλάδο, κατόρθωσε να οδηγήσει την χώρα στην υπογραφή σημαντικών διμερών συμφωνιών, όπως αυτή με το Ισραήλ, που θα επιτρέψουν στην Κύπρο να εκμεταλλευτεί το σημαντικό δυναμικό της στους υδρογονάνθρακες.
 
Ο Σόλων Κασσίνης γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδια το 1952 και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Διαθέτει πτυχίο Χημικού Μηχανικού, καθώς και τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων και στο marketing. Στο παρελθόν εργάστηκε για την Sasol Ltd και την Cyprus Petroleum Refinery, ενώ σήμερα διατελεί επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου και επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας και του Ειδικού Ταμείου της Επιτροπής Ενεργειακών Πόρων. 

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Φίλοι.

Μην ξεχάσετε την αιμοδοσία αυτή την Τετάρτη 16/01/2012 και ώρα 19:30 για την Τράπεζα Αίματος Ζωδιατών και θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του Συλλόγου μας είς μνήμη των αποθανούντων συγχωριανών μας τα ονόματα των οποίων ανακοινώθηκαν στην εφημερίδα μας ως αποβιώσαντες απο τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012. Καλούνται όλοι οι αιμοδότες να παρευρεθούν.

 

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.........

Κυκλοφόρησε το νέο τέυχος της εφημερίδας "Η ΖΩΔΙΑ" εκφραστικό όργανο του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας Φύλλο 13- Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2012.

Η εφημερίδα έχει ταχυδρομηθεί στους συνδρομητές. Εαν επιθυμείτε αντίγραφο ηλεκτρονικά επικοινωνήστε με το zodhia@gmail.com

 
 

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΓΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Αποφοιτών Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας σας πληροφορεί και σας προσκαλεί στις επικείμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου, για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Καλούνται όλοι οι Ζωδιάτες και οι φίλοι μας όπως μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
 
  • 16/01/2012 Η Αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος Ζωδιατών και θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του Συλλόγου μας την Τετάρτη 16/01/2013 και ώρα 19:30 είς μνήμη των αποθανούντων συγχωριανών μας τα ονόματα των οποίων ανακοινώθηκαν στην εφημερίδα μας ως αποβιώσαντες απο τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012. Καλούνται όλοι οι αιμοδότες να παρευρεθούν


  • 22/01/2012 ΟΜΙΛΙΑ:                               Ομιλία απο τον συγχωριανό μας, κ.Σόλων Κασίνη-Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, στο οίκημα του Συλλόγου ώρα 19:30 με θέμα τους υδρογονάθρακες

  • 03/02/2012 Γιορτή των Τριών Ιεραρχών       Η καθιερωμένη γιορτή των Γραμμάτων θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του Συλλόγου και ώρα 11:00. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αγιασμό, επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Ζωδιάτες και για όσους πέθανα στην προσφυγιά και παράκληση για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες και ανεύρεση των αγνοουμένων μας, ομιλίες, μουσική, τραγούδια, απαγγελλίες ποιημάτων απο Ζωδιάτες μαθητές και μαθήτριες ποιήση. Θα ακολουθήσει δεξίωση.  • 10/02/2012 Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας  Η γενική συνέλευση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα του και ώρα 10:00. Θέματα της Γενικής Συνέλευσης:     1. Λογοδοσία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου 2. Ταμειακή Έκθεση 3. Έγκριση πεπραγμένων 4. Διάφορα 5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και 6. Εκλογή Ελγκτικής Επιτροπής. Στην συνέλευση έχουν δικαιώμα ψήφου μπορούν να παρευρεθούν όσοι είναι εγγεγραμμένα μέλη στον κατάλογο του Συλλόγου. Παρακαλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου όπως ανταποκριθούν προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ώστε να είναι ταμειακώς εντάξει πριν απο την Γενιή Συνέλευση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία, η Γενική Συνέλευση αναβάλλεται για μισή ώρα, οπότε θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία. Μετά την γενικ΄γ συνέλευση θα ακολουθήσει δεξίωση.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο οίκημα του Συλλόγου, Λαοδικείας 1, Στρόβολος-Λευκωσία. Για πληροφορίες στο τηλ: 22491360 η στο 99993592 κ.Ανδρέα Τοούλα.