Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΖΩΔΙΑΤΕΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ



Οι Ζωδιάτες πριν την Τούρκικη εισβολή του 1974 γιόρταζαν τη γιορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με μεγάλο πανηγύρι 8 ημερών στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Πάνω Ζώδια.

Σήμερα διωγμένοι από τα σπίτια και τις περιουσίες τους από τον Τούρκο κατακτητή, θυμούνται τη μεγάλη αυτή Ζωδιάτικη γιορτή και οργανώνουν  τις πιο κάτω εκδηλώσεις που στόχο έχουν τη διατήρηση της μνήμης, των εθίμων και των παραδόσεων μας μέχρι την επιστροφή σε μια ελεύθερη Ζώδια:-

1. Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 4.30 μ.μ. θα γίνει εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μιτροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος. Θα ακολουθήσει δεξίωση των Ζωδιατών στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας, την οποία οργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Ζώδιας.

2. Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, ημέρα της γιορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ θα
τελεστεί θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη, στην οποία καλούνται οι Ζωδιάτες να παραστούν.

3. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, 2017 και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το 31ο ετήσιο Συνέδριο της Παγκοινοτικής Κίνησης Ζώδιας στο οίκημα του Εθνικού Συλλόγου Ζώδιας «Νικόλαος Π. Γιάγκου» στα Πολεμίδια, Λεμεσός. 

Καλούνται οι Ζωδιάτες, που είναι σήμερα σκορπισμένοι σε πολλές κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου και στο εξωτερικό, να παραστούν στις εκδηλώσεις αυτές και να επαναβεβαιώσουν για άλλη μια φορά την αταλάντευτη θέληση για αγώνα και επιστροφή σε  μια ελεύθερη Ζώδια απαλλαγμένη από τα τούρκικα στρατεύματα κατοχής και τους εποίκους.


Τηλ. 22 332 779  /  99 694 904     –     Φαξ: 22 492 216

Δεν υπάρχουν σχόλια: