Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Δεν άντεξαν οι Τούρκοι τον Μακάριο

Δεν άντεξαν οι Τούρκοι τον Μακάριο και το άγαλμα στο οποίο συγκαταλέγεται και  που βρίσκεται στο Beylikduzu της Κωνσταντινούπολης ως μέρος αναβάθμισης της περιοχής. 

Το άγαλμα είναι αφιερωμένο στον  Ραούφ Ντενκτάς  και πίσω συγκαταλέγεται ο  Αρχιεπίσκοπος Μακάριος μαζί με τον Τουρκοκύπριο εκπροσώπο κατά την τελετή των υπογραφών και μεταγενέστερα αντιπροέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Φαζίλ Κιουτσούκ. 




Τα εγκαίνια του μνημείο τέλεσε στις 19/5 ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu και είναι αφιερωμένο στον Ραούφ Ντεκτάς.

Αρχικά οι Γκρίζοι Λύκοι έβαψαν το πρόσωπο του Μακαρίου και στη συνέχεια το κατέστρεψαν μαζί και το πρόσωπο του Φαζίλ Κιουτσούκ. 


Οι Γκρίζοι Λύκοι δεν μπόρεσαν να δεκτούν το πρόσωπο του δεσπότη, υμνηστή της Ένωσης και εχθρό της Τουρκίας σε ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Ντεκτάς. 

Στις 21 Ιανουαρίου 1968 έγραφε ο αείμνηστος Θεμιστοκλής Δέρβης:

"Οι τoύρκoι, όθεv, ευγvωμoσύvης έvεκεv, πρέπει vα αvεγείρoυv παρά τov πρo της Πύλης Κυρηvείας αvδριάvτα τoυ Αττατoύρκ και εκείvov τoυ Μακαρίoυ.
Ουδέπoτε κατά τηv μακραίωvα ελληvικήv Iστoρία Ελληv και μάλιστα Iεράρχης, πρoσέφερεv εκoυσίως τόσας υπηρεσίας εις τov πρoαιώvιov εχθρόv τoυ γέvoυς."



Δεν υπάρχουν σχόλια: