Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ασίλ Ναδίρ: Μέρος II


Σε παλιότερο άρθρο στο ιστολόγιο μας είχαμε κάνει αναφορά για τον Ασίλ Ναδίρ και την εκμετάλλευση των περιουσιών της Ζωδιάτικης γής για εξαγωγές εσπεριδοειδών. Μετά την φυγή του απο την Αγγλία και το ρεσιτάλ μετάθεσης του για εκδίκαση στην Τουρκία και σταδιακά την απελευθέρωση του στο ψευδροκρατός. Είχαμε επίσης σημειώσει ότι δεν θα αργήσει την ενασχόληση με τα κοινά. Δεν άργησε λοιπόν το επιχειρηματικό του μπάσιμο στις επιχειρήσεις και ανάλαβε την διαχείριση του αεροδρομίου του Λευκονοίκου. Βλέπετε για όσους υπολογίζουν για λύση λογαριάζουν χωρίς τον μελλοντικό 'πρόεδρο' καθώς οι Τ/Κ και ειδικά οι έποικοι βλέπουν τον Ασίλ ως το επόμενο 'Πρόεδρο' τους.




Τη διαχείριση του παράνομου στρατιωτικού αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο ανέλαβε ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Ασίλ Ναδίρ. 
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Μιλλιέτ” ο Ασίλ Ναδίρ είχε ζητήσει τη διαχείριση του παράνομου στρατιωτικού αεροδρομίου και το 2010, ωστόσο δεν κατάφερε να επενδύσει λόγω της ποινής του.

Η εφημερίδα γράφει πως ενώ ο λεγόμενος "υπουργός συγκοινωνιών"  Κεμάλ Ντουρούςτ σχολιάζει ότι επιστρέφει ο παλιός Ασίλ Ναδίρ, κύκλοι της οικογένειάς του λένε ότι ο ίδιος αναφέρει πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να επενδύσει στη χώρα του.

Ο Κεμάλ Ντουρούστ αναφέρει ότι η διαχείριση του αεροδρομίου δόθηκε στο Ναδίρ "για το συμφέρον της χώρας". Όπως είπε, το αεροδρόμιο ήταν σε ανενεργή κατάσταση. "Στηρίζουμε αυτή τη διαδικασία. Το αεροδρόμιο θα μετατραπεί σε κέντρο εισαγωγών και εξαγωγών. Η διαχείριση του από τον διεθνούς φήμης επιχειρηματία μας θα είναι μεγάλο κέρδος για τους Τ/κ", ανέφερε. Πρόσθεσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 θα αρχίσει να λειτουργεί πλήρως.

"Ο Ασίλ μπέη πιστεύει στη χώρα του. Η διεθνής κοινότητα τον αναγνωρίζει. Εμείς ως `κυβέρνηση` πιστεύουμε ότι ο Ασίλ Ναδίρ θα επιστρέψει στις παλιές του μέρες. Μας είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την ανάπτυξη της βόρειας Κύπρου", ανέφερε ο κ. Ντουρούστ.

Πηγές της “Μιλλιέτ” αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Ναδίρ λέει πως θα συνεχίσει τις επενδύσεις τόσο στα κατεχόμενα όσο και στην Τουρκία. Τον ενδιαφέρουν πολύ οι σχέσεις με την Τουρκία και επισημαίνεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος παρακολούθησε στενά την υπόθεσή του και μαζί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ έκαναν ενέργειες ώστε να δικαστεί στην Τουρκία. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μεταφέρθηκε στην Τουρκία και αφέθηκε ελεύθερος. Ο Ασίλ Ναδίρ θα μπορεί για 20 χρόνια να κάνει μεταφορές υλικών αγαθών από το παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, όχι όμως και επιβατών.





 Το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στην Κάτω Ζώδια που άνηκε στην ΣΕΒΙΓΕΠ και δόθηκε στον Ασίλ Ναδίρ


Χάρτης με τις επιχειρήσεις του Ασίλ Ναδίρ στην Κύπρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: