Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Σαν σήμερα 40 και πλέον χρόνια.....


Για ακόμη μια χρονιά ξημερώνουν μέρες μνήμης, πόνου και οδύνης απο την ημέρα του πραξικοπήματος και της Τούρκικης εισβολής. 

Για άλλη μια χρονιά στις 08:20 το πρωινό της 15ης Ιουλίου.........πλέον 40 χρόνια μετά ήχησαν οι σειρήνες. 

Το πραξικόπημα ως επιστέγασμα της Αμερικάνικης πολιτικής με την εκμετάλλευση της ηλιθιότητας της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα και ορισμένων στην Κύπρο και το κάλεσμα της Τουρκίας απο το βήμα των Η.Ε. να εισβάλει ως εγγυήτρια δύναμη. Η συνέχεια γνωστή. Η εισβολή και κατοχή έχουν μετατραπεί σε δικοινοτικούς διαλόγους και συναντήσεις επαναπροσέγγισης. Αρκετοί Ελληνοκύπριοι αυτές τις μέρες θα περάσουν τα οδοφράγματα για επισκέψεις τουριστικές στα κατεχόμενα εδάφη μας. 






Για ορισμένους ο χρόνος έχει παγώσει το δευτερόγιούνι του 1974. Τότε που το ρολόι σταμάτησε και ο χρόνος λυτρωτής όλων δεν φέρνει ιατρειά.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ...

Τους πεσόντες και αγνωούμενους μας 

Το πόνο και την συμφορά 

Της αλύτρωτες μας πατρίδες

Τα περβόλια και τα χωράφια μας

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ...




Η Daily Mail έχει αφιερώμα αυτές τις μέρες για την γή του κανενός. Έτσι ονομάζει το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Ένα αφιέρωμα με τίτλο: "From coast town to ghost town: Forty years after Turkey invaded Cyprus" με αρκετές φωτογραφίες εγκατελειμένων κτηρίων, σπιτιών, ξενοδωχείων και του Αεροδρομίου στην Λευκωσία. 














Δεν υπάρχουν σχόλια: