Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΖΩΔΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ







ΠΑΓΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Ζ Ω Δ Ι Α Σ

            


 ΟΙ ΖΩΔΙΑΤΕΣ  ΘΥΜΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ
ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Π

Πριν την βάρβαρη Τούρκικη εισβολή του 1974 οι Ζωδιάτες γιόρταζαν και τιμούσαν την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου, με εκκλησιασμό και πανηγύρι στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Κάτω Ζώδια.
Για να διατηρήσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις μας και άσβεστη την επιθυμία για ελευθερία και επιστροφή στα σπίτια   και τις περιουσίες μας σε μια ελεύθερη Ζώδια, οι  πάνω από 7000 χιλιάδες Ζωδιάτες που βρίσκονται σήμερα σκορπισμένοι σε 90 κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου και το εξωτερικό, οργανώνουν με την ευκαιρία της γιορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού τις ακόλουθες εκδηλώσεις

α)   Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, 2012  οργανώνεται ο ετήσιος χορός του Εθνικού Συλλόγου Ζώδιας «Νικόλαος Π. Γιάγκου» στα Πολεμίδια στη Λεμεσό.

β) Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, 2012, ώρα 6.30 μ.μ. θα γίνει εσπερινός και λιτάνευση του Σταυρού των Ζωδιατών στον ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ανθούπολη, Λευκωσία, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος. 

γ) Στις 13 Σεπτεμβρίου, 2012 μετά τον εσπερινό θα ακολουθήσει δεξίωση των Ζωδιατών στην αίθουσα της εκκλησίας και μετά θα οργανωθεί Ζωδιάτικο δείπνο/πανηγύρι στην αυλή του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας στη Λευκωσία και θα δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη των αδελφικών σχέσεων μεταξύ των Ζωδιατών. 

δ)  Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, 2012, ημέρα της γιορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, θα γίνει εκκλησιασμός των Ζωδιατών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ανθούπολη, Λευκωσία. 

ε) Το βράδυ της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, 2012 και ώρα 8:00μ.μ. τα κοινοτικά Συμβούλια Κάτω και Πάνω Ζώδιας οργανώνουν στο αμφιθέατρο του Δήμου Λακατάμιας, Ζωδιάτικη εκδήλωση με θέμα «Ζωντανεύοντας την παράδοση – αναβίωση Ζωδιάτικων ηθών και εθίμων, μέσω μουσικής, χορού και αφήγησης



Τηλ.: 22 332 779  /  99 694 904         Φαξ: 22 492 216

Δεν υπάρχουν σχόλια: