Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΟΥ






ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012     


  Αύγουστος 1996-Αύγουστος 2012  
ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ  


ΧΩΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣ – Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.
Αύγουστος 1996-Αύγουστος 2012
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΟΥ 

 Συμπληρώνονται φέτος 16 χρόνια από την μαρτυρική θυσία των ηρώων μας, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Προτεραιότητά τους η πατρίδα, αψηφώντας ότι μπορούσαν σήμερα να είναι μεταξύ μας και να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά της εποχής. Θυσιάστηκαν για να ποτίσουν με το δικό τους αίμα το δέντρο της λευτεριάς.

Η ‘Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού’ απαρτίζεται από άτομα που καμία σχέση δεν έχουν με τον πολιτικό χώρο. Ως σκοπό έχει:
1. Τη διατήρηση της μνήμης των δύο ηρώων μας αμόλυντη
2. Να μεταλαμπαδεύσει σε όλους όσους δεν έζησαν ή ίσως ξέχασαν το μεγαλείο της ανιδιοτελούς θυσίας τους
3. Την ενημέρωση και γνωστοποίηση των γεγονότων του 1996

Το έργο της πρωτοβουλίας ξεκίνησε πριν 5 χρόνια, την ημέρα του μνημοσύνου των δύο παλικαριών, με πορεία μνήμης μοτοσυκλετιστών, η οποία και πλέον έχει γίνει θεσμός, Στην πορεία αυτή, η συμμετοχή του μοτοσυκλετιστή κάθε χρόνο και αυξάνεται αφήνοντας για λίγες ώρες τις διακοπές του στην άκρη αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο τον ελάχιστο φόρο τιμής στους δύο λεβέντες της μαρτυρικής Κύπρου μας.

Για την επίτευξη του σκοπού μας φροντίζουμε για την δωρεάν χορήγηση σε κάθε μοτοσυκλετιστή αλλά και σε κάθε παρευρισκόμενο στην εκδήλωση, φανέλας και οπτικοακουστικού υλικού (dvd) το οποίο και σας αποστέλλουμε συνημμένα με την επιστολή αυτή. Επίσης, για την επιτυχία και την μαζική παρουσία, χρειάζεται η εκτύπωση και διανομή ενημερωτικών εντύπων για την ημερομηνία, τις ώρες συγκέντρωσης και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Τα έξοδα για την περσινή επιτυχή πορεία κατά την οποία έδωσαν το παρών τους περίπου 700 μοτοσυκλετιστές ανέρχονται στις 5 χιλιάδες ευρώ.
  
            O Tάσος Iσαάκ και ο Σολωμός Σολωμού, πέρασαν στην αιωνιότητα, πλάι στο Λεωνίδα, τον Kολοκοτρώνη, τον Aυξεντίου και τον κάθε Έλληνα που έδωσε τη ζωή του για τη μάνα πατρίδα. Kαι οι δύο άξιοι απόγονοι των ηρώων Eλλήνων, δε λύγισαν, δε φοβήθηκαν, δε δίστασαν. Άνοιξαν το δρόμο προς την Aμμόχωστο, την Kερύνεια, τη Mόρφου, την Kαρπασία. Mονάχα η δύναμη της ψυχής τους ήταν αρκετή για να πάρουν αυτό που θέλουν, έστω και με το βαρύ τίμημα της θυσίας, μία θέση στις χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας μας.

Η διαφώτιση που έγινε με αφορμή τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, διαπερνούσε τις καρδιές της διεθνούς κοινής γνώμης και παράλληλα έστελνε και το μήνυμα ότι εδώ στο νησί μας υπάρχει κατοχή, υπάρχει παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπάρχει αδικία, υπάρχει σκλαβιά. Η ενημέρωση που έγινε στο εθνικό μας θέμα, με αφορμή την ηρωική τους θυσία ήταν σημαντικότερη από εκείνην που έκαναν για αρκετά χρόνια οι διπλωματικές μας αποστολές. 

Για την μαζική και ειρηνική συμμετοχή του απλού πολίτη στην πορεία μνήμης που θα διεξαχθεί στις 05 Αυγούστου 2012, θεωρούμε πολύτιμη τη συνεισφορά της εκκλησίας, των οργανωμένων συνόλων αλλά και του απλού Έλληνα Κύπριου. Πιστεύουμε πως η διατήρηση της μνήμης αποτελεί σημαντικό όπλο στον κρίσιμο αγώνα που διεξάγει σήμερα ο κυπριακός ελληνισμός για την εθνική του επιβίωση και τον άσβεστο πόθο για επιστροφή στις πατρογονικές του εστίες.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και να σας επισημαίνουμε πως οποιαδήποτε συνεισφορά σας είναι πολύτιμη για την συνέχιση και καθιέρωση της πορείας μοτοσυκλετιστών στην μνήμη των ηρώων μας που θυσιάστηκαν για την Κύπρο μας, την γλυκιά μας πατρίδα. 



ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012


ΧΩΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣ – Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.
Αύγουστος 1996-Αύγουστος 2012
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ







δεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: