Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΚ ΜΗΤΡΟΓΟΝΙΑΣ

Μετά     από     τις     πρόσφατες     τροποποιήσεις     από     τη     Βουλή     των Αντιπροσώπων  του περί Στεγαστικής Βοήθειας σε Εκτοπισθέντες, Παθόντες και άλλα Πρόσωπα Νόμου του 2005 με τον Τροποποιητικό Νόμο Ν. 155 (I) /2011, και των περί Ενοικιοστασίου (Επιδόματα σε Εκτοπισθέντες  και Παθόντες)  Κανονισμών  του 2008, με την ΚΔΠ
490/2011,     που      δημοσιεύτηκαν     στην         Επίσημη    Εφημερίδα     της Δημοκρατίας     της     2.12.2011,      η     Υπηρεσία          Μέριμνας      και Αποκατάστασης         Εκτοπισθέντων      ανακοινώνει     ότι     από     τις         2  Ιανουαρίου, 2012 θα δέχεται αιτήσεις από πρόσωπα που είναι εκτοπισθέντες εκ μητρογονίας για παροχή :

[ α ]  Στεγαστικής βοήθειας για τα ακόλουθα στεγαστικά σχέδια:
( i )     παραχώρηση     οικοπέδου     από     τη     Δημοκρατία     και χρηματικού ποσού για ανέγερση κατοικίας,
( ii )     παραχώρηση κατοικίας σε κυβερνητικό οικισμό.

[ β ]     Επιδόματος ενοικίου,  νοουμένου ότι το πρόσωπο αυτό φοιτά σε αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρο και ενοικιάζει κατοικία σε πόλη άλλη από την περιοχή της μόνιμης διαμονής του.

2.     Σημειώνεται     ότι     “εκτοπισθείς     εκ     μητρογονίας”     σημαίνει πρόσωπο, του οποίου η μητέρα κατέχει ταυτότητα εκτοπισθείσας και το ίδιο κατέχει Πιστοποιητικό  Εκτοπισμένου  δυνάμει Καταγωγής, που εκδίδεται σύμφωνα με τους περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμους του 2002 έως 2011.

Το Πιστοποιητικό Εκτοπισμένου δυνάμει Καταγωγής μπορεί να εξασφαλισθεί από τα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης στη Λευκωσία ή από το Γραφείο του Επάρχου της Επαρχίας διαμονής του αιτητή.

3.     Έντυπα αιτήσεων  τόσο για στεγαστική  βοήθεια όσο και για επιδότηση ενοικίου θα διατίθενται τόσο από τα Κεντρικά όσο και από τα Επαρχιακά γραφεία της Υ.Μ.ΑΠ.Ε, καθώς και στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.moi.gov.cy .

Υπηρεσία Μέριμνας και
20 Δεκεμβρίου, 2011     Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων

Δεν υπάρχουν σχόλια: