Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

1η Απριλίου 1955

Τιμούμε σήμερα τον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Σαν σήμερα 1η Απριλίου, ο Γεώργιος Γρίβας κύρηξε την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα 1955 για αποτύναξη του αγγλικού ζυγού και ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα που έμελε να ήταν υπόδειγμα ανταρτοπολέμου ανά τον παγκόσμιο.
Οι αξίες και τα ιδανικά του αγώνα και της θυσίας των παλληκαριών μας αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον μας και τις νέες γενιές.

ΕΟΚΑ 1955-1959 (Αφιέρωμα)

Ανάμεσα στα παλληκάρια της ΕΟΚΑ και ο δικός μας αγωνιστής Νικόλαος Π Γιάγκου απο την Πάνω Ζωδια. Στις 9/10/1958 μετά απο φρικτά βασανιστήρια ο Νικολής περνά στο πάνθεων των ηρώων μαζί με άλλες ηρωικές μορφές του αγώνα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΓΙΑΓΚΟΥ (αφιέρωμα)

 
Νικόλαος Π. Γιάγκου
 

Η Ζώδια έδωσε τα παιδια της στους αγώνες της πατρίδας και τιμά τα παλλικάρια της του αγώνα 1955-59, του 1963-1964 και 1967, τους πεσόντες και τους αγνοούμενους της τούρκικης εισβολής.
 
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας τίμησε τις εθνικές επετείους την Παρασκεύη 29 Μαϊου με εκδήλωση στο οίκημα του. Τον πανηγυρικό της ημέρας ανάγνωσε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας κ. Ιωνάς Νικολάου ως επίτιμός προσκεκλημένους. Ακούστηκαν τραγούδια απο την χορωδία " Η φωνή της Ζώδιας¨. Την γενική οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο συγχωριανός μας Ανδρέας Χατζιηστυλλής. Ακολουθεί εκτενείς αφιέρωμα σε μετεγενέστερες αναρτήσεις.
 
Παρόντες στην εκδήλωση αρκετοί Ζωδιάτες που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
 
Παρών απόντες οι γνωστές λούγκρες και οι υποστηρικτές τους που ήταν απόντες και που με τις ενέργειες τους και τις πράξεις τους σπείρουν το δηλητήριο του διχασμού στο χωριό για προσωπικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: