Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΔΙΑΛΕΞΗ


ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΣΙΝΗ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΖΩΔΙΑΤΩΝ
 
ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. θα οργανωθεί ειδική εκδήλωση στο
οίκημα του Συλλόγου Αποφοίτων Ανωτέρων Σχολών Ζώδιας στο Στρόβολο
(οδός Λαοδικείας αρ. 1, πλησίον των φώτων τροχαίας εργοστασίου Κώστα Θεοδώρου),
με ομιλητή το Σόλωνα Χ. Κασίνη, Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου
Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο οποίος κατάγεται από τη Ζώδια,
με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα των Υδρογονανθράκων».




Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της «ενεργειακής» διπλωματίας της Κύπρου είναι και ο συγχωριανός μας  Σόλων Κασσίνης, ο οποίος πρωτοστάτησε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την οριοθέτηση των Ζωνών Αποκλειστικής Οικονομικής Εκμετάλλευσης(ΑΟΖ) με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.
 
Ο κ. Κασσίνης είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των διεθνών διαπραγματεύσεων της Κύπρου για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της ΝΑ Μεσογείου.Χρησιμοποιώντας την πολυετή εμπειρία και την βαθιά γνώση του για τον συγκεκριμένο κλάδο, κατόρθωσε να οδηγήσει την χώρα στην υπογραφή σημαντικών διμερών συμφωνιών, όπως αυτή με το Ισραήλ, που θα επιτρέψουν στην Κύπρο να εκμεταλλευτεί το σημαντικό δυναμικό της στους υδρογονάνθρακες.
 
Ο Σόλων Κασσίνης γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδια το 1952 και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Διαθέτει πτυχίο Χημικού Μηχανικού, καθώς και τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων και στο marketing. Στο παρελθόν εργάστηκε για την Sasol Ltd και την Cyprus Petroleum Refinery, ενώ σήμερα διατελεί επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου και επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας και του Ειδικού Ταμείου της Επιτροπής Ενεργειακών Πόρων.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: